23 t/m 29 MEI  | Expo-terrein aan het Haarlemmermeerse bos, Vijfhuizen

PRAKTISCH 

DATA EN TIJDEN

De Zomerweek vindt van 23 t/m 29 mei 2024 plaats op het Expo-terrein aan het Haarlemmermeerse Bos, Stelling 1 in Vijfhuizen.

Voor bezoekers is de Zomerweek van 09.30 tot 18.30 uur geopend. De shoppingroute is van 10.00 tot 18.00 uur geopend.

Exposanten kunnen tijdens eventdagen van 08.00 tot 09.00 uur op het terrein rijden om te voorraden . Aan het einde van de dag kunnen exposanten het terrein op nadat de bezoekers het terrein hebben verlaten. Dit is van 18.30 tot 20.00 uur. Volg altijd de aanwijzingen van de verkeersmedewerkers op: zij zorgen voor jullie en onze veiligheid!

Opbouw: dinsdag 21 mei (voor stands vanaf 50m2 of eigen standbouw) & woensdag 22 mei 2024.
Afbouw: woensdag 29 mei vanaf 18:30 tot 22.00 uur. Eigen standbouw ook donderdag 30 mei 2024.

ROUTE & TOEGANG TOT HET TERREIN EN HOTEL

Met de auto:
De Zomerweek is goed bereikbaar met de auto. Parkeerplaatsen zijn op loopafstand van de entree van de Zomerweek. Je krijgt 1 parkeerabonnement vanuit het servicepakket. Extra parkeertickets zijn te bestellen via de webshop.

Met de fiets:
De Zomerweek is goed bereikbaar met de fiets.

Met het ov:
Tijdens de Zomerweek stopt de trein op station Hoofddorp. Vanaf station Hoofddorp rijden er pendelbussen naar het Zomerweek-terrein. Een kaartje voor de pendelbus kost €3,50,- en kan online gekocht worden op https://www.zomerweek.nl/ De pendelbussen rijden vanaf 9.00 tot 18.30 .
Ga voor meer informatie over vertrek- en gedwongen naar de website van de NS. Je kunt ook bellen met OV-reisinformatie op telefoonnummer 0900-9292 (€0,70,-/min, max €14,-).
Je kunt ook gebruik maken van de 300 (Zuidtangent) lijn.
LAAT OP! Koop hiervoor een busticket.
 

Tijdens de eventdagen kun je met  één auto  dicht bij de locatie parkeren; op het parkeerterrein naast de hal of op het gereserveerde gedeelte voor deelnemers van het parkeerterein. Je hebt alleen toegang tot dit gebied met een magneetsticker . De magneetsticker en de polsbandjes ontvangen je per post 2 weken voor de eerste opbouwdag. 

Eén parkeerabonnement voor één auto , de hele week (=magneetsticker) is inbegrepen in je servicepakket . Extra parkeerabonnementen of uitrijkaarten kunnen in de webshop vanaf maart worden besteld. Met deze abonnementen en kaarten kun je op het reguliere parkeerterrein parkeren. 

Kosten extra abonnement / uitrijkaart:

(exclusief 21% BTW)

 • weekparkeerkaart: € 72,-
 • dag parkeerkaart: € 11,15 

 

Volg altijd de aanwijzingen van de verkeersmedewerkers op!

Afhankelijk van het aantal vierkante meters wat je hebt afgenomen, ontvang je polsbandjes van ons.
Hieronder vind je de staffel:

 • 01 t/m 09 m2: 3
 • 10 t/m 20 m2: 5
 • 21 t/m 30 m2: 6
 • 31 t/m 50 m2: 8
 • 51 t/m 75 m2: 10
 • 76 t/m 100 m2: 15
 • meer dan 100 m2: 20

Polsbandjes dienen voorafgaand aan de eventdagen te worden verspreid binnen het team. Zonder polsbandje (deze moet om de pols gedragen worden) is er géén toegang tot de Expo Haarlemmermeer.

Er zijn 10 Friends & Family toegangskaarten ingebrepen in je servicepakket. Deze ontvang je per mail. Let hierbij wel op: deze zijn alleen geldig op woensdag 29 mei. Nodig gezellig je vrienden en/of familie uit om er een leuke dag van te maken!

Via het Moxy Amsterdam Schiphol Airport Hotel kunnen wij je hotelovernachtingen tegen gereduceerd tarief aanbieden. Dit is 10/15 minuten met de auto van het expo terrein af.

Klikt op deze link om gebruik te maken van het gereduceerde tarief.

CATERING

Tijdens de opbouw is er op dinsdag 21 en woensdag 22 mei  catering aanwezig tussen 11.30 en 13:30 uur. Dit kan ter plekke besteld en afgerekend worden (alleen pin).

Gedurende het evenement is er de mogelijkheid om lunch te bestellen; je kunt via de webshop van te voren lunchpakketten bestellen . Deze lunchpakketten worden op je stand afgeleverd en achteraf op factuur betaald. Er kan ter plekke niet op rekening worden besteld en er zijn geen tegoedkaarten.
Op vertoon van een polsbandje korting op koffie of thee naar keuze bij de cateringterrassen. (Niet bij foodtrucks)

STYLING & PROMOTIE

Bekijk hier de terugblik van de Zomerweek in 2023 voor inspiratie.

Ben je benieuwd hoe je een tent kunt stylen, wat de mogelijkheden zijn voor sponsoring, welke verschillende soorten tenten er zijn en hoe je activatie kunt toevoegen aan je stand om het contact met jouw (potentiële) klanten nog waardevoller te maken? Neem vrijblijvend contact op met onze accountmanagers. Zij denken graag met je mee.

Om er weer een groot succes van te maken hebben we een promotiepakket gemaakt dat ook jij kunt inzetten op je sociale mediakanalen, website en eventuele winkel(s) of andere evenementen waaraan je deelneemt. Dit pakket is bedoeld om de mensen waarmee je in contact komt op de hoogte te brengen van je deelname en ze te enthousiasmeren om ook naar de Zomerweek te komen.

Klik hier om het promotiepakket te downloaden

VERGUNNING & VERZEKERING

Voor verkoop en sampling van alcoholhoudende dranken tijdens de Zomerweek is er een vergunning nodig. Loc7000 verzorgt de aanvraag bij de gemeente Haarlemmermeer en het toezicht op het naleven van de regels van de vergunning. Hier wordt een bedrag van € 450,00 voor in rekening gebracht.

Wij raden je aan ervoor te zorgen dat je goed verzekerd bent. De organisatie DPG Media BV stelt zich niet aansprakelijk voor beschadiging van diefstal van eigendommen van exposanten en zijn niet aansprakelijk voor claims van bezoekers met betrekking tot schade opgelopen in jouw stand of door gebruik van jouw producten.

CIJFERS

 • donderdag 19 mei: 8.100
 • vrijdag 20 mei: 13.500
 • zaterdag 21 mei: 12.500
 • zondag 22 mei:10.500
 • maandag 23 mei:11.150
 • dinsdag 24 mei: 8.250
 • woensdag 25 mei: 5.750


Totaal aantal bezoekers Zomerweek 2023: 69.750

De incassodata zijn 21 maart en 11 april 2024.

REGELS & REGLEMENTEN

Wanneer je je hebt ingeschreven voor de Zomerweek en je locatie is bevestigd, krijg je zo snel mogelijk toegang tot de webshop. Hier kun je dan diverse facilitaire producten bestellen en inzien .

De Zomerweek is een 3D-versie van de tijdschriften Libelle en Margriet. We doen er alles aan om met inrichting en styling de uitstraling van beide te benutten. Zomerweek valt of staat met de komst van de vele bezoekers en een goed resultaat voor de exposanten. Om ervoor te zorgen dat bezoekers en exposanten jaarlijks in groten getale terugkomen, zijn we zuinig op het concept waar Libelle en Margriet al ruim 25 jaar aan gebouwd hebben.

 • Alleen de ruimte binnen de tent of stand kun je gebruiken voor branding, uitdelen van flyers of samples, verkoop of andere activiteiten . De buiten- en bovenkant van de tent of stand, evenals de paden en de buitenruimte rondom de tent, is eigendom van de Zomerweek. Dit betekent dat het niet is toegestaan ​​om producten, stickers, vlaggen en decoratie buiten je tent of aan de buitenzijde van je tent te bevestigen. Dit levert ook op voor de standbouw in de kas.
   
 • Alle tarieven zijn exclusief 21% BTW en exclusief verplicht servicepakket van € 299,- inclusief uit inschrijfkosten, 1 parkeerkaart, vermelding op de site, vermelding op de plattegrond, het afvoeren van een vuilniszakje en een doosje met karton (doos en vuilniszakje je zelf te inclusief) en 10 Friends & Family entreekaarten voor woensdag 29 mei 2024.
   
 • Voor  opslag  van producten kun je een  container huren of een opslag met hekwerk  (alleen in kas verkrijgbaar) of zorgen voor  een plekje in je eigen tent . De tijden voor de leveringen zijn hierboven genoemd. Een opslag kun je bestellen in de webshop.
   
 • Er is geen rollen materieel aanwezig, daarom dien je zelf zorg te dragen.
   
 • Hoe ga je om met de gehuurde ruimte? Je tent of stand dient tegelijkertijd te worden gebruikt als het wordt opgeleverd. Dat betekent dat er geen taperesten mogen achterblijven en dat er in muren, vloer of tentdoek niet geboord of geschroefd mag worden. Als alternatief voor bevestiging kun je bijvoorbeeld s-haken, visdraad, tape of tie-raps gebruiken.
   
 • Geluidsversterking is niet nodig . Het gebruik van geluid wil wij tot het minimum beperkt. Wanneer er door onze toestemming krachtig is om geluid te voeren, dan dient dit geluid zo afgesteld te zijn dat buren er geen overlast van vergroten.
   
 • (Huis)dieren  zijn voor ieders veiligheid niet welkom op het terrein gedurende de gehele periode van het evenement, ook tijdens open- en afbouw. Hulphonden zijn hiero een uitzondering.

Download hier het Exposantenreglement van de Zomerweek 2024.

SPECIFICATIES TENT EN STAND

In dit document vind je de specificaties van de stands en de tenten. Op de plattegrond zie je in welk type standbouw of tent je staat en kun je de specificaties erbij zoeken.

WEBSHOP

In de webshop kun je elektra, opslag, parkeerkaarten en andere voorzieningen bestellen. Er is geen stroom aanwezig in je tent/stand. Dit kun je in de webshop bestellen. Mocht blijken dat er stroom wordt afgenomen bij buren terwijl er niet is besteld volgt hier alsnog een factuur voor en een toeslag.

Bestel je vóór 1 mei, dan ontvang je 10% korting met code ZW2024.

Indien je na 1 mei nog iets wilt bestellen, dan betaal je het reguliere tarief en zal er tevens eerst gekeken worden of het nog mogelijk is om de bestelling te plaatsen. 

Aanvraag voorzieningen en assistentie in webshop: 01-05-2024

Aanvraag catering, extra toegang/parkeerkaart webshop: 13-05-2024

Wil je meer informatie over de Zomerweek? Neem even contact met ons op, dan helpen we je graag verder!